כתם על נייר טואלט

שלום רב!

אשתי ראתה על טישו טיפה דם ואח"כ ניגבה לראות אם יש עוד והיה ממש קצת האם היא אסורה כעת כי אין לה את הנייר להראות לרב..?????????
תודה רבה… זה קצת דחוף……..

תשובה:

שלום רב

אם הדם היה בגודל של גריס – מעט פחות ממטבע של 10 אג', ההוראה המקובלת היא להחמיר ולאסור, אף שהמיקל לומר שבקינוח בנייר אינה נאסרת יש לו על מי לסמוך. הרחבה על כך ראה כאן. בכל מקרה של ספק תוכלו להקל מחמת דעת המקילים שכתם בנייר קינוח אינו מטמא.