בדיקת הפסק טהרה

אשתי ספרה חמשה ימים בדקה ביום הראשון ,בבדיקה ראשונה היא היתה טהורה בבדיקה שניה היא ראתה שיש כתם בצבע חום צהוב מתי חל עליה ספירת שבעה נקיים הכתם הינו פחות משיעור כגריס

תשובה:

שלום רב

הנושא של גריס אינו רלונטי בבדיקות אלא רק בכתמים שמוצאים על בגד או נייר קינוח. בבדיקות כל טיפת דם אוסרת. לגבי עצם הבדיקה, חום צהוב אינו אמור לאסור [ואף שיש שהחמירו בזה בהפסק טהרה אני מבין שכבר פסקה בטהרה קודם לכן והיה נקי], אולם קשה מאוד לענות על זה תשובה כל כך כללית שכן יש לבדוק היטב שאין בכתם כל נטייה לאדמומית, ובשביל זה צריך לראות אותו כמובן. אם היתה בו נטייה לאדמומית [בכל מקרה של ספק יש להראות לרב, יש לעשות שוב הפסק טהרה ולהתחיל את הספירה מחדש, ואין כל משמעות לבדיקה הראשונה.