הנחה על תשלום לגננת מראש

לכבוד תורתכם שלום וברכות,
שאלתי נוגעת בענייני ריבית – ילדינו שיחיו נמצאים בגן פרטי ואנו משלמים על שניהם סכום קבוע המחולק בצ'קים דחויים למהלך השנה.
אשתי הוציאה הלואה מהבנק מפאת מצב של דוחק כלכלי בהתנהלות החודשית השוטפת.
השאלה היא האם ניתן לשלם לגן מראש על שלושה / ארבעה חודשים מאותו הכסף שלוינו מהבנק ובכך לצמצם בחודשים הללו את הוצאות הצ'קים בתקוה להתיישר כלכלית.
כמו כן האם ניתן לבקש במקרה שכזה על תשלום מזומן לחודשים קדימה הנחה מסויימת – אפילו כמה מאות שקלים יעזרו לנו.
תודה מראש ואיחולי שנה טובה ומתוקה.

תשובה:

שלום רב,

מותר לשלם מראש ומותר אף לבקש הנחה ובתנאי שהתשלום נעשה לאחר שהלימודים התחילו כבר.

מקורות:

עיין שו"ע יו"ד סי' קעו סעיפים ו-ח.
אף שכתב הרמ"א שאם סוכם לשלם מראש וכבר חל קנין אסור לשלם בפריסה בתוספת ריבית, מכל מקום נראה שאם סוכם לשלם בפריסה ודאי מותר לשלם מראש עם הנחה, שבשעת התשלום נעשה קנין חדש מיד ואין המתנת מעות.