הלוואה בריבית בהיתר עסקא או שבירת חסכון

שלום

אני ומשפחתי נמצאים במצב בו אנו זקוקים בדחיפות לסכום כסף של כ- 10,000 ש"ח (הוצאות משפטיות בעיקר).
אין לנו אפשרות לקחת מהבנקים או חברות האשראי עקב היותנו מוגבלי חשבון.
יש לנו אפשרות לשבור פיקדון- אבל זה יהיה כרוך בהפסד עקב מיסוי בסכום של כ- 20,000 ש"ח
מצד שני- ישנם היום גופים הנותנים הלוואה חוץ בנקאית תמורת שקים מראש, בריבית די גבוהה (לדוגמא- איילון השקעות ועוד רבים בסגנון)
לטענתם יש להם היתר עסקא, וגם אישור משרד האוצר.
יש הרואים בהם שוק אפור.

האם מותר לקחת מהם הלוואה או שאסור, גם במחיר שבירת הפיקדון וספיגת קנס?

תודה

תשובה:

שלום רב,

אין לי מושג באשר לחוקיות הגוף שמעוניין לתת לך הלוואה.

אם יש להם היתר עיסקא כדין, אין בכך בעיה. משום שבעצם הנך מרוויח הרבה בכך שאינך צריך לשבור את החיסכון ולכן הריבית אינה ריבית אלא חלק מהרווח.