הזמנת גורמי בטחון משום חשש פיקוח נפש

שלום וברכה,
האמת היא שהשאלה כבר לא רלוונטית, ובעזה"י היא כבר לא תהיה רלוונטית, אך כיון שהיא עלתה לי לראש בזמן מבצע "צוק איתן" ולא קיבלתי תשובה חד משמעית אשמח לקבל תשובה מכם.
אין שאלה שאם היתה ח"ו נפילה של רקטה בשבת במקום יישוב, יש חשש פיקוח נפש ומותר לאזעיק את כוחות ההצלה וכו', השאלה שלי היא במידה והיה יירוט כפי שב"ה היה ברוב הפעמים, ונפלו רסיסים, וכפי שאנו יודעים, ההנחיות של המשטרה ופיקוד העורף וכו' הם, שגם רסיסים אין להתקרב אליהם ויש לאזעיק מיד את כוחות הביטחון, הצלה וכו', משום שיכול להיות שיש חומר נפץ שלא התפוצץ וכדומה, האם גם במקרה כזה שהיה בשבת מותר לחלל שבת ולהתקשר למשטרה וכדו'?

תשובה:

שלום רב

אם על פי הנחיית מומחים עלול להיות סיכון בהשארת הרסיסים על הקרקע יש להזעיק מיד גורמי בטחון. אולם אם ברור שאין חשש, וכגון שיש רק רסיסים קטנים שניכר לעין כל שאין בהם כלום אין מקום להזמין. בכל מקרה של שספק קל אין להסס ולהזמין מיד.