האם מותר להכנס לבית שיש בו פסל?

שלום לכבוד הרב שליט"א. אתמול באופן חד פעמי הלכתי לעבוד בהובלה עם בן דוד שלי. ונכנסנו לדירה וראיתי שיש שם פסל של עבודה זרה של "בודה" הטמא. והארגזים היו על הריצפה וכשהתקופתי להרים את הספרים סובבתי את הגב לפסל שלא חלילה יראה כמשתחווה חלילה. וכמובן שלא הסתכלתי על הפסל משום לא תפנו אל האלילים. וגם אמרתי למוביל (בן דוד שלי) שאם הפסל הזה יעלה על האוטו אני לא יסע. ולא העלה את הפסל הטמא הזה. ואותו הפסל בדירה של הבחור ההוא אני לא מאמין שאותו היהודי עובד עבודה זרה אלא הוא שם את זה "לנוי". האם עברתי ח"ו איסור של "לא תקרב אל פתח ביתה" או איזה איסור כל שהוא בעצם כניסתי לבית שיש בו פסל טמא ? תודה.

תשובה:

שלום רב

אין איסור להכנס לבית שיש בו פסל, אלא רק להכנס לבית עבודה זרה. כאן הבית אינו מיועד לעבודה זרה אלא למגורים והפסל מצוי שם לנוי בלבד. אכן טוב עשית שלא הכנסת לרכבך פסל המיועד לעבודה זרה ממש ומסתבר שיש מצוה לאבדו מן העולם.