מתנדב שקיבל עבור נסיעה במונית ולא השתמש בו

שלום וברכה!
אני מתנדב באיזה ארגון, ומקבל מהם תשלום נסיעות בתחבורה ציבורית. מס' פעמים ביקשו שהשאר עד מאוחר והתנאי להסכמתי היה שאקבל מונית לחזור, וכך היה קיבלתי את הכסף.
פעמים הכסף נשאר אצלי ולא השתמשתי בו, – מפני שמשהוא (שאינו קשור) שילם לי את המונית, או שסתם חסכתי את הכסף והלכתי ברגל, או פשוט בחרתי ליסוע בתחבוה ציבורית אף שיש לי כסף למונית.
שאלתי מה צריך לעשות עם הכסף למי הוא שייך?
האם מותר לי לקנות בזה אוכל ולאכול בזמן ההתנדבות (והכח של זה הולך להתנדבות)?

(אם זה משנה בארגון ישנם עובדים ומתנדבים)

בתודה

תשובה:

שלום רב,

הכסף הוא שלך ואתה יכול לנהוג בו כרצונך.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 29 עמוד ד.