תפילה מול מראה / קשרי הציצית / צדקה משום חילול ה'

1) בבית הכנסת בו אני מתפלל נמצא ארון מולי, ובו דלת זכוכית. הדלת הזכוכית משקפת את דמות האדם העומד כנגדה.האם מותר להתפלל מול ארון זה?ואם לא, האם מותר להתפלל כנגד פס בארון שבו אין זכוכית והוא מסתיר את הפנים שלי ולמטה, אך משני צידי הכתפיים ומטה רואים?(כלומר זה כמו פס שמסתיר את אמצע הגוף לכל אורכו,אך עדיין נראה קצת מהאדם בצדדים)

2)ציצית קטן שלאחר כביסה הפתילים שלה קצת התעוותו, ועכשיו קצת מהפתילים עולים אחד על השני, כלומר בכל ציצית יש סיבובים בקשירה, אז כאן הפתיל יוצא על פתיל אחר ויושב עליו כלומר זה לא מסודר כמו שקונים שהפתילים ממש אחד אחרי השני מסודרים כלפי מעלה בקשירה סיסובית.האם זה פוסל?

3)אישה חילוניה שמבקשת ממני תרומה לחולי סרטן וכן כל אדם חילוני המבקש תרומה לעמותה כלשהי, האם כשאני מסרב לתרום אני עובר על חילול ה'?האם עלי לתרום סכום ואפילו קטן על מנת שלא לחלל שם ה'?

תשובה:

1. אסור להתפלל מול מראה כיון שנראה הדבר כאילו הוא משתחווה לבבואה שלו, אולם אם רק מעט מגופו מהצד נראה במראה נראה שיש להקל.

2. הציצית כשרה, כיון שלמעשה יש קשרים וכריכות, אף שאינם יפים.

3. אם אינך סומך עליהם שאכן הכסף הולך למקומות טובים ומתנהל כראוי אין חיוב לתת, כמובן אם תתן מעט תבוא עליך הברכה.

מקורות:

1. ראה שו"ע סי' צ סעי' כג.