התנהלות נבונה בין מחותנים

שלום

בני הודיע לנו בשעה טובה שמתחתן עם חברתו מזה 3 חודשים. אנחנו משפחה דתית ציונית והכלה חוזרת בתשובה ומשפחתה חילונית.
בע"ה בקרוב נערוך מפגש ראשון עם אם הכלה (הוריה גרושים ואת אביה נפגוש בהזדמנות אחרת).
הכלה הורתה לנו שלא נעלה כלל את נושא הכספים עם אמה מכיוון שלא רוצה להלחיץ את אמה ומכיוון שהחליטו שכל הורה יתן כרצונו בצ'ק מבלי לדעת כמה יתן הצד השני, אך שישמחו לקבל עזרה מאיתנו. אביה חי בחו"ל ויבוא לקראת החתונה.
האם אני צריכה לשמוע בקולם? מניסיוני עם ילדי הקודמים פגישת הוורט נועדת לשם סיכומים כספיים ולדעתי זו התנהלות נכונה.
כיצד לנהוג? אני לא שלמה עם הדריששלום

בני הודיע לנו בשעה טובה שמתחתן עם חברתו מזה 3 חודשים. אנחנו משפחה דתית ציונית והכלה חוזרת בתשובה ומשפחתה חילונית.
בע"ה בקרוב נערוך מפגש ראשון עם אם הכלה (הוריה גרושים ואת אביה נפגוש בהזדמנות אחרת).
הכלה הורתה לנו שלא נעלה כלל את נושא הכספים עם אמה מכיוון שלא רוצה להלחיץ את אמה ומכיוון שהחליטו שכל הורה יתן כרצונו בצ'ק מבלי לדעת כמה יתן הצד השני, אך שישמחו לקבל עזרה מאיתנו. אביה חי בחו"ל ויבוא לקראת החתונה.
האם אני צריכה לשמוע בקולם? מניסיוני עם ילדי הקודמים פגישת הוורט נועדת לשם סיכומים כספיים ולדעתי זו התנהלות נכונה.
כיצד לנהוג? אני לא שלמה עם הדרישה של הזוג. נראה לי שבדיעבד הדבר יהיה לרעתם. חתונה עולה הרבה כסף, וגם נהוג לתת צידה לדרך לזוג שמתחתן שיוכלו להתחיל את החיים.
האם לשמוע בקול כלתי לעתיד שדורשת שנושא זה יהיה טאבו ולא להזכירו כלל כשאנו, הורי החתן, מרגישים שזו התנהלות שגויה?
ה של הזוג. נראה לי שבדיעבד הדבר יהיה לרעתם. חתונה עולה הרבה כסף, וגם נהוג לתת צידה לדרך לזוג שמתחתן שיוכלו להתחיל את החיים.
האם לשמוע בקול כלתי לעתיד שדורשת שנושא זה יהיה טאבו ולא להזכירו כלל כשאנו, הורי החתן, מרגישים שזו התנהלות שגויה?

תשובה:

שלום רב,

למען האמת אני לא יודע בדיוק מה לייעץ לך, אבל אולי ננסה מעט לחדד את הדברים, כך שיקל עלייך לקבל החלטות נבנות.

א. ראשית, את צריכה לחדד את השאלה, אני מבין שלמעשה, הפור נפל, וזוהי הכלה העתידה שלך. כך שהשאלה היא רק באיזה צורה להתנהל בנושאים הכספיים.

ב. הכלה אומרת שלא כדאי לשוחח עם אמא שלה על כספים, כלומר, לדעתה הדבר לא יועיל, ולהיפך גם יזיק. ואת חושבת להיפך, אולי יועיל יותר אם תשוחחו איתה. – לכאורה ספק שקול, עם עדיפות לכלתך שבכל זאת יש לה הכירות עם אמא שלה יותר ממך..

ג. אם תשימי לב, על הצד שתחליטי לשוחח איתה, לדעת הכלה זה לא יועיל. ולדעתך, אולי כן. אבל צריך לזכור היטב, מאחר שיש סיכוי לא קטן שאכן זה לא יועיל כפי שהבת שלה אומרת, יש כאן הפסד נוסף – הכלה והבן ירגישו שלא הסכמת להתחשב בבקשתה וברגשות שלה. – זה לא נקודת פתיחה טובה ליחסים שבין הכלה לחמות…

ד. לסיכום הדיון כאן הוא לא מה נשב להתנהלות טובה וחכמה ומה נחשב להתנהלות שגויה. שכן גם הכלה יכולה להודות לך שבאופן כללי התנהלותך היא טובה מאד. אלא צריך לשקול היטב ריווח מול הפסד.

שיהיה לך בהצלחה, ובעיקר הרבה הרבה נחת מהילדים!