בישול חלבי בסיר בשרי / הכשרת הסיר

שלום
היום בטעות בישלתי רביולי בשמנת בסיר בשרי שאתמול הכינו בו מאכל בשרי רציתי לדעת עם עדיין זה נחשב כמשהו נורא או שעם זה קרה בטעות אז זה בסדר עם זה קרה לא בכוונה (ובנוסף זרתי את הסיר בדיוק אחרי ששמתי לב) אשמח לתשובה בהקדם תודה

תשובה:

שלום רב

מה שעשית בשוגג נעשה, הקב"ה לא בא בטרוניא עם בריותיו והעיקר שמכאן ולהבא נזהר יותר. מסתבר שמדובר כאן באיסור דרבנן שלחלק מהפוסקים אם נעשה בשוגג לא צריך כפרה.

אולם לזרוק את הסיר לא היית צריך, אם לא מדובר בכלי מחרס אלא בסיר נירוסטה ניתן להכשיר אותו בנקל על ידי הגעלה. מעמידים כלי גדול על האש עם מים עד לשפתו, וכשאלו מבעבעים והאש דולקת תחתיהם מטבילים בתוכו את הכלי הטרף כאשר הוא נקי לחלוןטין וחלפו 24 שעות מאז שנעשה בו שימוש, לאחר מכן רוחצים אותו במים קרים, והרי הוא כשר כבתחילה למאכלי בשר.