נדר שלא להשתמש באינטרנט פרוץ

לכבוד הרב שליט"א. בעניין נדרים. בעבר נדרתי שלא אגלוש באנטרנט לא כשר שברשותי (וכוונתי היה מחמאת הסרטים הלא צנועים שיש באטרנט פרוץ). ולאחר שבועים עשיתי אנטרנט רימון שהוא כשר ואין בו אפשרות להכנס לאתרים כאלו ב"ה. אבל יש בו דרגות שאפשר לראות ביוטיוב דברים. (ואני משתמש באנטרנט ללימוד כי אני נהנה מהדרשנים ויכול לשמוע שעות ככה). האם זה נחשב שאני עובר על נדר או שאני עומד בנדר ? שאלה שנייה : אני גר בבית חילוני ויש להורים שלי פסלים לנוי ובטעות נפל לי משהו מיד והרמתי וזה היה מול הפסל הזה האם זה חלילה נחשב ע"ז ח"ו ? תודה.

תשובה:

שלום רב

אם הנדר היה לגבי אינטרנט פרוץ, עכשיו שעשית רימון, תעשה את דרגת החסימה הגבוהה ביותר [אני אישית בכלל ממליץ על אתרוג ולא על רימון הכללי, ברימון יש דרגות באתרוג יש רק דרגה אחת, ולצרכיך זה יספיק בהחלט] ואז תוכל לשמוע שיעורי תורה כלבבך.

אם לא היתה לך כל כוונה להשתחוויה אין בכך כלום.

בהצלחה רבה ויום טוב

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האינטרנט חייב להיות חסום בפני כל תמונת אשה שאינה לבושה בצניעות ובפ]ני כל תוכן שאינו ראוי על פי ההלכה, לטעמי המענה האמיתי הוא רק בחסימה של אתרוג או נתיב ודומיהם.