המתנה ארבעה ימים לפני הפסק טהרה

שימשתי ביום שישי בבוקר ובצהריים קיבלתי מחזור לאחר 31 יום.( המחזור בד"כ 26 יום ).הפעם קיבלתי מחזור יום בודד . האם אני יכולה לשטוף במים חמים + ניקוי כפי שרשום בטהרת הבית חלק ב' ( אני ספרדיה )

תשובה:

שלום רב

כדי להפסיק בטהרה יש תמיד להמתין ארבעה ימים [ספרדים] או חמישה [אשכנזים] גם אם המחזור היה יום אחד בודד, אלא שימים אלו אינם צריכים להיות כולם שלמים וגם אותו יום שישי נחשב לך כאחד מהם.

אגב, אשה שאין לה וסת קבוע יש סוברים שהעונה הבינונית שלה היא ביום ה31 ואסורה אז בתשמיש, כמו כןגם מי שאינה מקפידה על שיטה זו בדרך כלל, צריכה לבדוק שיום ה31 אינו עונת החודש.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קצו.