האם מותר לבעל להיות נוכח בניתוח קיסרי?

האם מותר לי להיות במהלך ולראות ניתוח קיסרי של אשתי? (הרופא טוען שלא יוצא דם מהנרתיק במהלך הניתוח) בתודה מראש זה די דחוף

תשובה:

שלום רב

ראשית, כל אשה שעוברת ניתוח קיסרי כיום היא בחזקת טמאה נידה, כיון שלפי המציאות בזמנינו נוכרח שתראה לפחות טיפת דם קטנה שדי בה כדי לאוסרה [הרופא לא מתייחס לסוג כזה של ראיית דם ומשום כך אמר מה שאמר]. אעפ"כ, אם האשה נזקקת לתמיכה של הבעל בזמן הניתוח יש אפשרות לשהות בחדר הניתוח כאשר הבעל נמצא אחורי הפרגוד לצד ראשה של האשה [הניתוח למיטב ידיעתי נעשה בהרדמה מקומית כאשר האשה ערה ולפניה פרגוד שלא תראה את הניתוח עצמו, וכמובן יש להזהר שלא להסתכל במקומות המכוסים שבגופה אלא בפניה.

מקורות:

על כך שאשה שלא ראתה דם בלידה אינה טמאה, ראה, כריתות ז ב נידה מ א רמב"ם איסורי ביאה י ה סמ"ג עשין רמב ולאווין קיא טושו"ע יו"ד קצד יד. על כך שבזמנינו לא קיימת מציאות כזו, ראה ס' נשמת אברהם לפרופ' אברהם אברהם סי' קצד ס"ק יא, ובטהרת הבית ח"ב סי' יא ס"ק יג.