אזעקת אמת באמצע תפילת שמונה עשרה

הלכתית-מה עושים כשיש אזעקה ואתה באמצע 18? האם זה פיקוח נפש,אין סומכים על הנס גם בבית כנסת,ובחרת בחיים וכו או יש עניין להמשיך בתפילה?

תשובה:

שלום רב

לא אנו המוסמכים לקבוע האם זה פיקוח נפש או לא. פיקוד העורף הודיע שעם השמע אזעקה, צריכים להכנס למרחבים מוגנים, ולכן גם אם אדם נמצא באמצע שמונה עשרה עליו להפסיק ולהכנס למרחב מוגן.

שנזכה לברכת "ונתתי שלום בארץ ושכבתם ואין מחריד".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ההתייחסות הכללים לפיקוח נפש תלויה בהבנת בני אדם את המציאות. הרי אנחנו לא מדברים כאן על מתאבדים… הסיבה שאנשים אינם מתייחסים ברצינות היא מפני שהסכנה רחוקה.