צרכי חתונה מכספימעשר

שלום רב
אנחנו משפחה ברוכת ילדים והנני מפרנס יחיד.
בתי מתחתנת בקרוב,ורציתי לשאול האם מותר לי לתת מעט מכספי מעשרות לצורך התארגנות לחתונה לאחיות הכלה(איפור תסרוקת בגדים וכו)?
תזכו למצוות

תשובה:

שלום רב

עדיף לתת מכספי המעשרות לחתן והכלה ואת צרכי בני הבית לעשות מכספך הפרטי. שכן לגבי דברים שאדם רגיל לתת בביתו נחלקו הדעות אם ניתן ליתנם מכספי מעשר, גם בניו ובנותיו הגדולים, והמנהג בזה להחמיר כדעת הט"ז ריש סי' רנג, אולם, את צרכי בני הזוג שאין להם כרגע הכנסות ואינם יכולים להתחיל את החיים כמו שצריך, אפשר לתת מכספי מעשר גם אם היה בכוונתך בלאו הכי לסייע להם.