הגשת דבר מאכל בתור צדקה

שלום, האם מותר לתת דבר מאכל בתור צדקה )לא היה עליי כסף וזה הדבר היחיד שהיה לי לתת( עני שנראה חילוני ומסתמא לא יברך על המאכל דיש בזה משום לפני עיוור? )ובמקרה שלא שייך היתרו של הגרש"ז דהיינו שאין חילול ה' שלמשל העני בכלל אינו בדרכי ואיננו רואה אותי או שהרבה אינם נותנים וכו'(

תשובה:

שלום רב

מסתבר שבמקרה כזה אין לתת לו דבר מאכל, אלא אם כן הוא נזקק לכך ביותר ונצרך לאכול או לשתות באופן מידי. על עצם הדין אם מותר להגיש אוכל לאדם שלא יברך, ראה כאן.