מותר לקבל מתנות מאירגון חסד הנהנה מתרומתי?

ב"ה
שלום כבוד הרב שליט"א
אני מתארח אצל בני ועלתה שאלה בני ב"ה תומך בארגון חסד
אותו ארגון הביאו לו חבילות של טיטולים השאלה אם זה מותר מבחינה שכביכול החסד חוזר בצורה עקיפה
שבת שלום

תשובה:

שלום רב

מותר לאירגון חסד לסייע למשפחות התורמים כדי שאלו יקבלו מוטיבציה להמשיך לתרום. כך מקובל שאירגונים כאלו שולחים מתנות לחגים וכיוצא בזה ואין בזה כל בעיה.

כמו כן, אם אדם נזקק לעזרה, זה שהוא תורם לאותו אירגון אינו נחשב שהוא מקבל ת תרומתו בחזרה, כיון שנתינת התרומה אינה מותנית בקבלת ההחזר, והאירגון רשאי שלא לתמוך בו.

בהצלחה רבה ושבת שלום.