תרם סעודה ואינו יודע לפי איזה עלות

שלום

אני מעתיק שאלתי והתשובה שקבלתי ממכם

שאלה

רציתי לדעת כמה עולה מחיר של סעודה זה בקשר להביא הדמים לצדקה
אני גר בצרפת ורוצה לתרום לצדקה בארץ

כל טוב

תשובה:

אני מבין ששאלתך לצורך פדיון תענית. סעודת יום שלם באופן מכובד הוא כ50 ש"ח. בדיעבד 30 ש"ח גם יספיק.

רציתי להעיר שזה לא פדיון תענית אלא קרה לי נס לפני כמה שנים ורב פוסק אמר לי לתרום הסכום של סעודה ל 10 אנשים
אז כמה אני צריך לתרום?

תודה רבה מראש וכל טוב

תשובה:

שלום רב,

אם לא הבטחת עדיין כלום, ודאי שאתה יכול לתרום לפי 30. אולם גם אם אמרת בפיך שאתה תתרום לפי 10 סעודות, אני סבור שאתה יכול להסתפק ב30 כפול 10. מאחר שמחיר סעודה בצימצום הוא 30. וראה במקורות

מקורות:

מבואר בערכין (ד,ב) האומר ערך סתם עלי, ולא פירש ערך מי, נותן את המינימום – שלש. שואלת הגמ' אולי חמישים? ותירצו בגמ' תפסת מרובה לא תפסת, תפסת מועט תפסת. והביאור בזה, לא מפני שיש ספק למה היתה הכוונה, א"כ הרי הוא כמוציא מחבירו ועליו הראיה, כי השאלה כאן היא יכולה להיות שאלה של הקדש – של איסורים, ואלי אדרבה אם יש לו ספק עליו להחמיר. אלא הביאור בזה הוא כשלא הסביר כלום ממילא הכוונה היא על המועט, משום תפסת מרובה וכו'.

אגב, אתה יכול לתרום אצלנו באתר, זה הולך לעמלי תורה עניים…

הרבה הצלחה