שימוש בספרי כפירה ללימוד דקדוק

אני מאוד מעוניין ללמוד דקדוק, אבל אני מבוכה באיזה ספר ללמוד. אני מחפש ספר מסודר מן הקל אל הכבד. וחבר א' ייעצני שאלמוד את הספר "תלמוד לשון עברי" ל'בן זאב', אבל אני רוצה לשמוע אם מותר ללמוד בספריו? ואם לא, אז באיזה ספר כן אקבע שיעורי?

תשובה:

שלום רב

בן זאב היה יהודי בן נאמן לתקופה ההשכלה… אני מניח שיש בכתביו הרבה כפירה אם באופן גלוי ואם בהסתר, לא הייתי משתמש בספר של אדם שכופר בעיקרי התורה באופן כה מוצהר מובלט ועקרוני. אחד מכתביו נקרא מליצה לפורים וכל ענינו לעשות לעג וקלס ממצות התורה התפילות והסליחות. אני מניח שיש ספרים רבים מודרניים הרבה יותר שעוסקים בלימוד דקדוק נטו בלי ספיחים מיותרים. אולם, אני אומר זאת מתוך השערה מתוך הכרות עם האיש ולא את כתביו העבריים.

בהצלחה רבה בלימודיך.