נדר שלא לעבור עבירה האם ניתן לעשות התרת נדרים?

כבוד הרב,
לפני כחודש נדרתי נדר בשעת מצוקה.
נוסח הנדר היה כזה: אני נודרת בדמי שאפסיק לעשן בשבת אם יפסיק הסבל שאני עוברת עכשיו.
הסבל שעברתי הפסיק לאחר שנדרתי וחזר לאחר שהפרתי את הנדר.
הסיבה שהפרתי את הנדר היא שלא הצלחתי לעמוד בזה.
שאלתי היא האם יש השלכות חמורות על כך שהפרתי נדר שנדרתי ״בדמי״
ואיך ניתן להפר את הנדר
תודה

תשובה:

שלום רב

עוון נדרים חמור מאוד, ויש לחזור בתשובה שלימה על ביטול הנדר. כמו כן העישון בשבת הוא חמור הרבה יותר והיא אחת העבירות הכי חמורות בתורה, ואף על זה כדאי מאוד לחזור בתשובה שלימה. התשובה כוללת חרטה על העבר, וידוי בפה בינך לבין הקב"ה על העוון, וקבלה לעתיד שלא תשובו לחלל את השבת ולבטל נדרים.

נדר כזה כמובן לא ניתן להתיר, כיון שהנדר הוא שלא לעבור עבירה והתורה אינה מאפשרת לבטל סוג כזה של נדר.

בהצלחה רבה בהמשך עלייתך הרוחנית, וזכות השבת תעמוד לך שתזכי לחיים טובים ומאושרים מלאים בשמחה ונחת כל הימים!

שבת שלום.

מקורות:

שו"ע סי' רכח סעי' טו.