צירוף למנין של מחללי שבת בפרהסיא

האם אפשר להגיד קדיש בקבר של הנפטר שעולים לקברו כשיש עשרה יהודים, אבל חלקם מחללי שבת בפרהסיה וחלק לא כל כך מאמינים בדרך התורה כל אחד בגלל סיבותיו בגלל השקפות של כפירה שמצוי הרבה בימינו לצערנו וכן מתוקף השבייה של הדור שחלק לא חונכו מהיותם קטנים לתורה ומצוות. האם במצב שאין עוד אנשים בבית קברות, יהיה ניתן להגיד קדיש?
ובמידה שלא, והאנשים יקלטו שאני לא מחשיב אותם למניין עשרה ובגלל זה, זה יגרום להם לשנוא עוד יותר את היהדות וזה מאד עלול להגיע למתיחות לא פשוטה ביני ובינם כי זה יעליב אותם (וחלק מהאנשים הם גם אחים שלי), גם עליי לא להחשיבם למניין עשרה?

תשובה:

שלום וברכה

השבתי לך לפני יומיים שבאופן כזה תוכל לצרף אותם לקדיש, ראה כאן. כנראה היתה בעיה בקישור.