מצא שטר כסף מקופל באוטובוס והנהג דורש אותו

מצאתי שטר כסף מקופל בעלייתי לאוטובוס במקום ההליכה של האנשים. והנהג דורש אותו. ולא יודע לאמר כמה הסכום של הכסף. האם אני חייב לתת לו.

תשובה:

שלום רב,

אינך חייב לתת את הכסף לנהג. אתה יכול לקחת אותו לעצמך.

גם אם הנהג היה יודע את הסכום לא היית מחויב לתת לו, אלא אם כן הנך מאמין לו ומשוכנע שהוא איבד את הכסף שאז יכול להיות מצווה לתת לו לפנים משורת הדין.

מקורות:

לעניין המוצא שטר כסף עיין כאן וכאן. לעניין המוצא בחנות שאין בעל החנות זוכה במציאה עיין שו"ע חו"מ סי' רס סעיף ה. לעניין לפנים משורת הדין עיין שם ס' רנט סעיף ה.