האם מקזזים את העמלות לפני חישוב מעשר כספים?

שלום כבוד הרבנים

אני מקבל כסף על העבודה שאני עובד במדינות רבות
בארץ באירופה וארה"ב, פעם אני מקבל שקל, פעם בדולר, ופעם ביורו, האם אני צריך להוריד מעשר על הדולר בדולר, והשקל בשקל, והיורו ביורו,?

ועוד שאלה האם כשאני מחליף את הכסף לשקל העמלה אני יכול להוריד מההוצאות?

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול להוריד מעשר מהריווח שלך איך שאתה רוצה. אם קיבלת 10 דולר, אתה יכול לתת מעשר 3.5 ש"ח וכד'. כמובן שאת המעשר מחשבים רק לאחר שהחלפת את הכסף וקיזזת את עלויות ההוצאות. שהרי חלק זה לא הרווחת.

הרבה הצלחה