מצאתי תרופה שאינה כשרה לפסח

בדקתי ברשימת התרופות לגבי טיפות ויטמין d שיש להם טעם, ולא מצאתי שיש להם הכשר לפסח. את הבדיקה לגבי התרופה עשיתי רק במוצאי יו"ט ראשון.
ברצוני לשאול מה הדין של התרופה כעת בתוך חוה"מ, האם היא צריכה ביעור כי היא לא היתה מונחת במקום שריכזתי את הדברים שמכרתי לגוי, או שאולי המכירה כן חלה על התרופה, או אולי זה רק בגדר ספק חמץ, מה הדין למעשה?

תשובה:

מועדים לשמחה

התרופה אינה צריכה ביעור גם אם היא לא כשרה לפסח.

מקורות:

באופן כללי יש לדעת שתרופות בפסח גם אם הם מכילות תערובת חמץ, לא ברור כלל שיש איסור לקחתן בפסח. בעיקר בגלל שזה דבר שאינו נאכל ב'דרך אכילה'. ראה כאן מאמר נרחב בנושא. ולכן אם התרופה אינה כשרה מפסח לכתחילה לא לוקחים את זה בפסח, אולם אם אין ברירה לוקחים תרופות אלו גם בפסח גם ללא חשש פיקוח נפש.