מכירת חפצים הניתנים בתרומה

שלום כבוד הרב

שאלה שאני מתבייש לשאול אפילו
נשמעת לי רע

ישנו אתר הנקרא "אגורה" שם מחלקים כל מיני דברים שאנשים כבר לא צריכים, מכל הסוגים בחינם
האם ניתן לקבל דברים ולמכור אותם בשביל פרנסה?

תשובה:

שלום רב.

אינני מכיר את האתר. נראה, שאם אנשים נותנים חפצים אלו כדי לסייע לנזקקים לא ראוי לקחת את אותם חפצים ולמוכרם, שהרי בכך מונעים מהם מלקיים מצוה חשובה זו. אולם, אם אנשים נותנים שם חפצים משום שאינם רוצים לזורקם ולמכור אין להם זמן וסבלנות, אין מניעה לקחת מהם ולעשות מכך רווחים.

בהצלחה רבה.