מזונות ילדים – מדין צדקה

שלום לרב.
הנני נשוי בשנית ויש לי ילדים מנישואים קודמים בגילים 13 ו-16. החיים בצורה בסיסית ביותר.
שאלתי היא האם מתן דמי כיס אליהם מעבר למזונות שגרושתי מקבלת,נחשב כצדקה?
האם באופן כללי מתן כסף לילדיי הקטנים מנישואים נוכחיים נחשב כצדקה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

א. אם הילדים חיים בצורה בסיסית ביותר, בודאי זה נחשב לצדקה עבורם.

ב. באופן כללי מזונות הילדים נחשבים לצדקה, יתרה מזו, כל חיוב מזונות הילדים הוא מדין צדקה, ובגלל זה מחייבים את האב לשלם מזונות ולפרנס אותם מדין "קרוב קודם".

מקורות:

ב. על כל הנושא בהרחבה והאם ניתן לכלכל את ילדיו מכספי צדקה ומעשר כספים ראה במאמר שפורסם כאן.