בני זוג שהאשה ספרדיה והבעל אשכנזי, האם מותר לאשה לאכול קטניות בפסח?

אני לא אוכל קטניות בפסח
האים זה חל גם על אישתי?
האים האישה נוהגת לפי מינהגים של הבעל?

תשובה:

שלום רב.

על האשה לנהוג כמו הבעל בכל מנהגיו, ונאמרו בכך כמה טעמים, אחד מהם נאמר במיוחד לענין קטניות וה ובא בתשב"ץ שלא יהיו אוכלים משתי קדרות נפרדות, והיינו, שחלק מהחיבור שבין בני הזוג הוא שהם אוכלים מאותם המאכלים יחד.. לדעת רוב הפוסקים גם אם הבעל מרשה לה לנהוג במנהגי בית אביה אין בכך כדי להתיר, ויש חולקים.

מקורות:

ראה בהרחבה כאן.