האם ניתן להתחיל את ליל הסדר מבעוד יום – מפלג המנחה?

לכבוד הרבנים המכובדים,
קיבלנו לאחרונה הרבה פניות ממתפללים שביקשו לקיים בערב פסח מניין מוקדם וזאת על מנת שניתן לקיים את הסדר כאשר הילדים עדיין ערים ויפיקו את מירב התועלת מהסדר.
נהוג אצלנו מניין מוקדם בערב שבת ואז צריך לומר ק"ש אחרי השקיעה.
אם אפשר לקיים מניין מוקדם בערב פסח – האם יש עוד הנחיות הלכתיות? מישהו אמר לי בעניין קידוש אחרי השקיעה.
בכבוד רב,

תשובה:

שלום רב.

ניתן לקיים תפילת ערבית מוקדם, אולם כפי שציינת, את הכוס הראשונה מארבע כוסות שהיא במצות הקידוש יש לשתות לאחר צאת הכוכבים, שכן שתיית ארבע כוסות היא חלק ממצות ההגדה ומטרתה להורות דרך חירות, ומצות סיפור יציאת מצרים היא דוקא בלילה "בשעה שמצה ומרור מונחים לפניך", ולענין מצות מצה נאמר "בערב תאכלו מצות", מכאן למדו הראשונים שאין לאכול ממנה מבעוד יום.

מקורות:

ראה תוס' פסחים צט ע"ב.