ריבית בתשלום דמי שכירות מראש

אני שוכר דירה ומשלם שנה מראש. אני אמור לשלם את הסכום בעוד חודש אך בעל הבית מבקש להקדים את התשלום ולשלם כבר עכשיו. יש באפשרותי לשלם עכשיו אבל אני חושש מאיסור ריבית. האם ישנו חשש כלשהו במקרה הזה? יצויין כי אינני מקבל הנחה בגלל התשלום המוקדם.

תשובה:

שלום רב,

אין שום חשש ריבית. אין איסור תשלום מראש רק אם הסחורה עדיין לא קיימת ברשותו של המוכר ולא במקרה זה שהדירה כבר קיימת.

מקורות:

לעניין פוסק על השער עיין בשו"ע יו"ד סי' קעה סעיף ד שאם יש למוכר מאותו המין מותר. ועיין גם בסי' קעו סעיף ז באיזה אופן מותר לתת הנחה על תשלום דמי שכירות מראש.