איך מכשירים תנור לפסח

א. איך אפשר להכשיר תנור דו תאי + הכיריים שלו לפסח לכתחילה לכל הדיעות והחומרות.

ב. אמרו לי שצריך לנקות גם בתוך הטורבו כי המאוורר שאב מעט פירורי חמץ האם זה נכון?

תשובה:

שלום רב.

על הכשרת תנור לפסח ראה מה שכתבנו כאן. את החצובות של הכיריים כמעט לא ניתן להכשיר כיון שהם טעונות ליבון – חימום באש עד שניתן יהיה לשרוף עליהן קש, ודבר כזה יקלקל אותן , וראה מה שכתבנו בזה כאן. דעת הגר"ע יוסף שניתן בדיעבד להקל להכשיר אותן על ידי הגעלה ולעטוף אותן לאחר מכן היטב בנייר כסף.

אין צורך לנקות בתוך הטורבו כיון שלא ניתן להגיע לשם, אולם, אם מכשירים את התנור יש להפעיל גם את הטורבו בעת ההכשרה.