בדיקות שבעה נקיים לאשה הסובלת מפצעים לאחר לידה

שלום כבוד הרב.

ברוך ה', לפני שבועיים וחצי נולדה בתנו הבכורה במזל טוב.
הלידה היתה טובה, אבל אח"כ היו הרבה תפרים שכאבו לה, חיצוניים ופנימיים. ומרגישה אותם עד היום.
ביום יומיים האחרונים כבר אינה רואה דם, והיא רוצה להתחיל בבדיקות. אשמח בבקשה להכוונה כיצד לבדוק.
1. האם להכניס מוח דחוק עמוק, זה עלול לכאוב.
2. עד כמה ניתן להקל בבדיקות במשך השבוע. (בוקר ולפני שקיעה).
3. האם כל טיפת דם אוסרת, או שאפשר להניח שזה מהפצע?
4. מיותר לציין, שהצורך שלנו בטבילה הוא רק למגע של עזרה וחיבה ולא יותר מכך.

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

ראשית מזל טוב, שתזכו לראות ממנה הרבה נחת.

פרקטית, שבועיים וחצי נדיר מאוד שאפשר לעשות הפסק טהרה, פעמים רבות מדובר בהפסקה זמנית של הדימום ליום או יומיים ואחר כך זה חוזר.

לעצם הענין, כאשר יש פצע באותו מקום ניתן להקל שלא לעשות מוך דחוק, כאשר הדימום לא התחיל באותו היום.

כמו כן, אף שמעיקר הדין יש לבדוק בכל שבעת הימים בוקר ואחה"צ בדיקה מלאה עד מקום שידה מגעת, בדיעבד שלא ניתן לעשות זאת מחמת אותם הפצעים ניתן להקל ולבדוק בימים הראשון והשביעי בלבד, בכל פעם בדיקה אחת טובה. ההמלצה היא לבדוק עוד פעם באמצע נניח ביום השלישי, כיון שאם לא תצליח לבדוק ביום השביעי מחמת הפצעים, אף אם אלו לא יאסרו ונוכל לתלות בהם, כיון שהפסקה בבדיקות של יותר מחמישה ימים מבטלת את הספירה לגמרי [אולם אם תבדוק ביום השלישי תוכל אחר כך לבדוק ולטבול ביום השמיני].

לענין התליה בפצעים, צריך לדעת שיש פצע המדמם באופן ספונטני על ידי מגע קל, במקרה שלכם אני מניח שזה קיים, בכל מקרה אחר, יש לוודא זאת על ידי אחות המוסמכת לכך על ידי מכון פועה. הם פועלים בפריסה ארצית, וניתן לבדוק באתר האינטרנט שלהם או אצל הרב המקומי אודות האחות הסמוכה לביתכם.

כמו כן ניתן להעזר באחות זו לעצם בדיקות השבעה נקיים, יש להן דרכים לבדוק תוך כדי עקיפת הפצע והגעה לפי הרחם עצמו.

כל טיפת דם שאינה קשורה לפצע אוסרת.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ערב טוב. אישתי עשתה בדיקות הפסק טהרה במוצ"ש וביום א' בוקר וערב ולמחרת בוקר ובשבת הבאה לפני טבילה התעוררה שאלת רב בענין כתם. איפה שאנו נמצאים ניתן להראות לרב לא לפני יום שני בצהריים ואם מראה בסדר טבילה תעשה בליל ג. שאלה האם מותר לטבול או צריך ספירה… היות ובדיקה של יום ז ' וספירת שבעה נעשו במוצ"ש ולא בדקה עצמה אלא בשני ימים ראשונים ויום אחרון?