התרת נדרים לאכילת קטניות

לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א

איש מהעדה המרוקאית שנהג כבר 40 שנה לא לאכול אורז בפסח ורוצה להתחיל לאכול אורז בפסח האם מועיל לו התרה? האם זה תלוי האם חשב שהקטניות זה חמץ או שנהג זה בתורת חומרא? והאם זה נחשב מנהג בטעות?

בברכה.

תשובה:

שלום רב.

נראה לי שיש טעות בהבנת הדין. החובה להמנע מאכילת קטניות אינה תלויה בדיני נדרים, אלא יש חיוב לנהוג כפי מנהג האבות, והנמנע מכך עובר באיסור של לא תיטוש תורת אימך, ממילא יש בכך חיוב גמור ולא מועילה בזה התרה.

פרטים על החיוב לנהוג במנהגי האבות ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1