אשכנזיה שנישאה לספרדי איך עליה לנהוג?

בס"ד
שלום לכבוד הרב
אני נשוי טרי, ואני ספרדי ואשתי אשכנזייה. רציתי לשאול, האם מכיון שנשים אשכנזיות מברכות על מצוות עשה שהזמן גרמן (לולב, סוכה, נרות חנוכה, ספירת העומר וכו') האם אשתי יכולה לקיים מצוות אלו בברכה? ואם לא, האם יכולה לקיים בלי ברכה? (כגון ספירת העומר, שלדעת הבן איש חי נשים ספרדיות לא צריכות אפילו לספור וק"ו בברכה?) תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

ראשית, שיהיה לכם מזל טוב, ותזכו להקים בית על אדני התורה והיראה!

ככלל, האישה נוהגת לפי מנהגי הבעל. לכן אסור לה לברך על ברכות לולב וכד', אולם היא יכולה לקיים מצוות אלו ללא ברכה.

בנושא חיוב האישה לנהוג כמנהגי הבעל ראה מאמר ארוך ומפורט כאן.

שיהיה בהצלחה