כתמים בזמן ההריון

אישה בחודש השלישי להריונה שהכל היה תקין ופתאום ראתה דימום חד פעמי על התחתון קצת יותר מכגריס, והדימום הופסק. האישה הלכה לרופאה דתיה והיא אמרה שאין כלום לא מהרחם ולא מפצע או משהו כזה- האם צריכה לספור שבעה אחרי הפסק ? תודה

תשובה:

שלום רב,

כתם גם בזמן טהרה מטמא, וגם אם אינו מלווה במחזור או בדימום מתמשך. לכן, אם הכתם היה על בגד לא צבעוני היא טמאה והיא צריכה לספור שבעה נקיים כעבור ארבעה או חמשה ימים מהדימום (בהתאם למנהגה). אגב, המלצה טובה, ללבוש בגד תחתון צבעוני, כדי למנוע בעיות כאלו.