דימום בשל לקיחת גלולת

שלום רב,
אני לאחר לידה והתחלתי להשתמש בגלולת פעם ראשונה לאחר המחזור החודשי. הבעיה שגלל הגלולות יש לי דימום בצבע חום אפילו אפשר לומר נוטה לשחור ואיני יודעת אם אני טמאה או שיכולה להתחיל לספור את שבעת הנקיים.
חשוב לציין חכתי מספר ימים על מנת לראות אם הדימום פוסק אך הדימום ממשיך (דימום קל).
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה.

תשובה:

שלום רב,

כל ראיית דם מטמא לא משנה אם זה מחמת הגלולות או לא. ככל הנראה זה עדיין טמא, מראה שחור הוא טמא. אלא שכדאי להראות לרב משום שזה לא תמיד נחשב לשחור, בפרט שאת אומרת שזה רק נוטה לשחור. מראה שחור הוא נדיר מאוד, אך לעיתים מדובר בליחה דמית ישנה המצטברת ונראית כך.