כיצד לתגמל משקיע בעסק ללא חשש ריבית

שלום. לרבנים החשובים. שאלתי, היא. אדם המביא סכום כסף, לפלוני כדי שהלה ישקיע בעסק מסויים בשביל בעל הכסף. והתנו תנאי ביניהם, שבעל הכסף יקבל תשורה של עשר אחוז מדי חודש מסכום הכסף המושקע, ואותו פלוני שקיבל הכסף לידו, יקבל שלוש אחוז מדי חודש (מהכסף המושקע) בעבור דאגתו וטיפולו לעסק. האם יש בזה בעיה הלכתית? ואם כן, האם ניתן לפתור אותה?

תשובה:

שלום רב,

צריך שהתשורה של 10% תהיה מתוך הרווחים ולא על חשבון הקרן של שותפים אחרים. כמו כן, צריך שאף אחד לא יהיה מחויב להביא כסף מביתו, כדי להחזיר את הקרן של שותף אחר. אחרת עלולה להיות בעיה של ריבית.

מקורות:

עיין בספר דרכי תשובה יו"ד סי' קעז סק"כ בשם שו"ת חסד לאברהם.