כתמים בשבעה נקיים בבית הכסא

במוצאי שבת התחלתי לספור שבעה נקיים היום בבוקר כשעה לאחר שהבדיקה יצאה נקייה נכנסתי להתפנות וראיתי דם שלא ממשיך לאחר מכן (זאת כבר פעם שנייה שבאמצע ספירת הימים הנקיים אני רואה דם ששוב לא ממשיך ) האם אני צריכה שוב להתחיל לספור שבעה נקיים?או שבגלל שהדם אינו ממשיך יש איזו הקלה?

תשובה:

שלום רב.

בענין זה יש הבדל גדול: אם את רואה את הדם יוצא מהגוף הוא בודאי מטמא ואין כל אפשרות להקל בדבר. אולם, אם את רואה את הדם באסלת בית הכסא, נחשב הדבר ככתם על דבר שאינו מקבל טומאה והוא אינו מטמא.

מקורות:

על כתם הנמצא בדבר שאינו מקבל טומאה ודין בית הכסא לענין זה שאינו מטמא, ראה שו"ע יו"ד סי' קצ סעי' י וברמ"א שם. ואף שמים מקבלים טומאה מדרבנן ככל משקה, כתב הגרש"ק בנדרי זריזין שירי שיירים ס"ק כב שיש להקל בכך בשעת הדחק, שלא גזרו חכמים אלא בדבר המקבל טומאה מדאורייתא.