רחיצה עם אביו במקוה / סדר לבישת הבגדים

בס"ד. שלום לכל הרבנים
שאלתי היא האם איסור טבילה במקוה עם קרובים כגון בנו גיסו וכיוצא זה רק ענין או שזה דין גמור וכן אותה שאלה לגבי סדר לבישת הבגדים מלמעלה למטה? תודה

תשובה:

איסור טבילה במקוה יחד עם אביו חמיו ובעל אחותו הוא דינא דגמרא, וחובה להזהר בכך.

על סדר לבישת הבגדים נראה בב"ח סי' ג שהוא רק למצוה מן המובחר. אולם כבר נהגו להקפיד בכך לענין הקדמת ימין לשמואל, ובפרט בלבישת הנעליים שם נראה מדברי השו"ע שהיא הלכה ממש.

מקורות:

א. ראה פסחים נא א, רמ"א רמ"ב סעי' יז, שו"ת אגרות משה יו"ד סי' קמז, שבט הלוי ח"ז סי' רב, וראה בהרחבה רבה בילקוט יוסף כיבוד אב ואם עמ' רלג.

ב. ראה שו"ע או"ח סי' ב.