לקח הלוואה מהבנק לצורך חברו ללא היתר עיסקא

שאלה:

שלום, אני לקחתי הלוואה אצל בנק של גוים על שם שלי בשביל קרוב משפחה שלי והוא יחזיר לפי מה שהבנק מבקש. עכשו נודע לי שזה אסור, ואני לא יודע איך לתקן: אין לי כסף בשביל לסגור ההלוואה, וגם הקרוב משפחה כבר השתמש בכסף. אולי אפשר לפטור את הבעיה אם אני משתף אותו לחשבון בנק, ואז ביחד אחראיים לחזיר לבנק, או ע"י היתר עיסקא?
תודה

תשובה:

כפי שכתבת יש בזה איסור ריבית. ולא ניתן לעשות היתר עיסקא לאחר שכבר הכסף ניתן בהלואה לחברך. כמו כן לא הבנתי את הרעיון לצרף מישהו נוסף לחשבון, וכי הלווה משתנה אם הגביה תהיה מחשבון משותף?

מה שניתן לעשות, זה להקנות למלווה משהו מנכסי הלווה שערכו שווה יותר מגובה ההלוואה. ואז לעשות היתר עיסקא. בצורה כזו, אנו אומרים שהוא הקנה את ההלוואה למלווה ולווה שם עם היתר עיסקא.

שיהיה בהצלחה