מניעת הריון לזמן מוגבל עקב מצב רפואי

שלום רב,
לפני כחודש אשתי עברה לצערי הפלה שנייה רצופה כאשר בשני המקרים לבו של העובר הפסיק לפעום באופן טבעי. כרגע עוד אין לנו ילדים. כרגע אנו עוברים בדיקות גנטיות בתקווה לאתר את הבעיה. הבדיקות עלולות להארך מספר חודשים כאשר בסיומם יוחלט אם להמליץ לנו היכנס להריון טבעי או באמצעות IVF ובוודאי שעד שלא יסתיימו הובהר לנו לא לנסות להיכנס להריון טבעי. מכיון שגלולות למניעת הריון משבשות את המחזור אשתי מפחדת לקחת אותם שכן הדבר עלול לעכב כניסה להריון גם לאחר הפסקת נטילתם וברצוננו להיכנס להריון ברגע שנקבל אור ירוק מהרופאים. ברצוני לדעת אם ישנו אמצעי מניעה אחר שניתן להשתמש בו לצורך אותו זמן קצוב של מספר חודשים בו אנו מחכים לסיום הבדיקות.
תודה רבה!

תשובה:
שלום רב,
אם רצונכם באמצעי מניעה אחר, אתם יכולים, (כמובן, מלבד קונדום).

שאלתי את רופא נשים (ד"ר דניאל רוזנק) וכך הוא כתב לי: "גלולות הינם האמצעי הטוב ביותר והנכון ביותר לשימוש אם מדובר במספר חודשים. אין זה נכון שהם משבשים את המחזור – ההפך הוא הנכון, במידה ועושים הפסקה של שבוע בין חבילה לחבילה הרי שהם גורמים למחזורים סדירים לחלוטין כל 4 שבועות. יתרה מזאת, ניתן לחבר 2 ואפילו 3 חבילות ביחד, ואז המחזור מגיע רק פעם בחודש וחצי או חודשיים, לפי רצון האשה.
כמובן ששימוש בגלולות איננו מעכב כניסה להריון, זהו מיתוס מופרך לחלוטין".

שיהיה בהצלחה