כיסוי השערות באשה

שלום,
רציתי לדעת באופן עקרוני, האם מצות כיסוי ראש של אשה, מהותו הוא כיסוי השערות ואם אין היא מגלחת את השערות או שנגמרות לה השערות במקום גבוה, היא צריכה לכסות את המקום ההוא ספציפי, או שהמצוה היא לכסות את הראש אפילו בלי קשר לשערות, (אשמח לקבל מקורות)

תשובה:

שלום רב,

ודאי שמעיקר הדין, הכיסוי הוא רק על השערות עצמן, אם אין שערות אין חובת כיסוי, כפי שמופיע בהרבה מקומות "שיער באשה ערווה". ומעולם לא שמענו שיש חובת כיסוי גם במקרה שאין שערות כלל. יחד עם זה המקובל הוא לכסות את הראש בכל מקרה.