לתרומות לחץ כאן

ברכה על הדלקת נרות לאורחת המדליקה בסמוך לנרות בעלת הבית

שלום לכבוד הרב,
אני חתן טרי ויצא לי בשתי השבתות האחרונות להתארח אצל ההורים שלי ושל אשתי. רציתי לשאול מה הדין לגבי נרות שבת, האם אשתי צריכה להדליק ליד אמה\אמי או במקום אחר? האם היא מברכת על ההדלקה? האם יש דינים בנוגע להדלקה שהם שונים עכשיו? אני ספרדי ואשתי אשכנזייה ובעזרת ה' אנחנו הולכים לפי פסקי מרן השו"ע. בנוסף לתשובה אשמח למקורות. תודה רבה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב.

בענין זה אכן יש הבדל ביו אשכנזים לספרדים, שכן הכרעת השו"ע היא שאין מברכים על תוספת אורה, ולאחר שאימך  הדליקה בברכה אין לברך על נרות שמדליקים לצד נרותיה, ולכן עדיף להדליק בחדר בו אתם ישנים. אולם, מנהג האשכנזים שמברכים על תוספת אורה, ולכן, גם אם מדליקים באותו מקום ניתן להדליק בברכה.

מקורות:

מקור דברי הרמ"א בשו"ת מהרי"ל סי' נג, לענין שני בעלי בתים שסועדים יחד, שאע"פ שכולם מדליקים במקום אחד יש לעשות זאת בברכה, אולם, הכרעת השו"ע סי' רסג סעי' ה שלא לברך באופן הזה כיון שיש שם כבר נרות דולקות. יש שהורו כדי שלא להכנס למחלוקת זו, שהראשונה תברך ותוציא את חברותיה ידי חובתן בברכתה, וכ"כ השל"ה שבת נר מצוה ס"ק כד. וראה כף החיים שם, שאף שהכריע השו"ע שאין לברך על תוספת אורה יש מקהילות ספרד שנהגו בזה כהכרעת הרמ"א. אולם, בשיירי ברכה לחיד"א שם ס"ק ג כתב כעצה הנזכרת למעלה, שהאורחת תדליק בחדר השינה ולא בסמוך לנרותיה של בעלת הבית.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל