פיסטוק שאמי, אלה, פיסטצ'יו, פיסטוק חלבי, בטנה
הנגיעות
לעתים נגועים וצריך לבודקם.
באיחסון ממושך אחוז הנגיעות גדל, לכן דרושה תשומת לב מיוחדת בסוף הקיץ שאז מאוחסנים האגוזים קרוב לשנה.1
תיאור הנגיעות
1. עש . זחלים לבנים או חומים שאורכם שני מילימטרים עד סנטימטר אחד. סימני נגיעות בעש הם "קורי משי" דביקים, (תמונה 239), פרורים בהירים רבים ואגוזים מכורסמים או מחוררים, (תמונה 262).
לפעמים הנגיעות היא פנימית בין שני חצאי האגוז2, ללא כל סימני נגיעות בצדו החיצוני3, (תמונה 239).
2. חרקים . לעתים רחוקות נגוע בחרקים קטנים, חומים או שחורים שאורכם שנים עד ארבעה מילימטרים.
הבדיקה
1. מקלפים את האגוזים ובודקים אותם מצידם החיצוני.
2. חוצים חלק מהאגוזים (רצוי כ-10%) ובודקים אותם מצידם הפנימי, אם מצויים סימני נגיעות.
3. אם נמצאו סימני נגיעות, יש לחצות את כל האגוזים ולבודקם מבפנים.4
פיסטוק שאמי, אלה, פיסטצ'יו, פיסטוק חלבי, בטנה
הנגיעות
לעתים נגועים וצריך לבודקם.
באיחסון ממושך אחוז הנגיעות גדל, לכן דרושה תשומת לב מיוחדת בסוף הקיץ שאז מאוחסנים האגוזים קרוב לשנה.1
תיאור הנגיעות
1. עש . זחלים לבנים או חומים שאורכם שני מילימטרים עד סנטימטר אחד. סימני נגיעות בעש הם "קורי משי" דביקים, (תמונה 239), פרורים בהירים רבים ואגוזים מכורסמים או מחוררים, (תמונה 262).
לפעמים הנגיעות היא פנימית בין שני חצאי האגוז2, ללא כל סימני נגיעות בצדו החיצוני3, (תמונה 239).
2. חרקים . לעתים רחוקות נגוע בחרקים קטנים, חומים או שחורים שאורכם שנים עד ארבעה מילימטרים.
הבדיקה
1. מקלפים את האגוזים ובודקים אותם מצידם החיצוני.
2. חוצים חלק מהאגוזים (רצוי כ-10%) ובודקים אותם מצידם הפנימי, אם מצויים סימני נגיעות.
3. אם נמצאו סימני נגיעות, יש לחצות את כל האגוזים ולבודקם מבפנים.4