שימוש בנר או בחלה פעם נוספת לאותה מצוה

שלום,

ברצוני לשאול שלוש שאלות

1.האם ניתן להדליק בשנית )בשבוע שלאחר מכן( נר שבת שכבה לאחר מספר שניות בשגגה?
2. האם ניתן לברך המוציא ולהשתמש בשנית בחלה שברכנו עליה המוציא והיא לא נאכלה ונותרה שלימה?
3.דודי נפטר בטו בשבט לפני כשנתיים, מתי תתקיים האזכרה שלו? באיזה.תאריך עברי?

תודה, שבוע טוב

תשובה:

שלום רב.

א. אין סיבה שלא

ב. אין סיבה שלא. אדרבה, במקומות רבים אנו מוצאים שחפץ שנעשתה בו מצוה יש היור ליטול אותו למצוה אחרת.

ג. ט"ו בשבט.