שילם שכר דירה למי שאינו בעל הדירה והבעלים הופיעו לאחר חודשיים

בס"ד
שאלה: ראובן שהתחזה כבעל הבית, השכיר את הבית לשמעון וקבל דמי שכירות לשנה מראש עפ"י חוזה. לאחר חודשיים הגיע לוי שהוכיח כי הוא הבעל הבית האמיתי, ותבע משמעון דמי שכירות למן היום הראשון. ראובן ברח, כך ששמעון לא יכול להוציא את כספו בחזרה מראובן.
מה הדין? האם שמעון ישלם עוד פעם דמי שכירות ללוי?

נא בבקשה מכם תציינו המקורות להלכה זו

תשובה:

שלום רב,

ככל הנראה לוי לא ניסה להשכיר את הדירה עד לאחר חודשיים מאז ששמעון נכנס לדירה. אם כן, שמעון חייב לשלם ללוי דמי שכירות החל מהיום שהגיע לתבוע דמי שכירות, ולא על התקופה של החודשיים, מאחר שלוי לא הפסיד כלום מכך ששמעון התגורר בדירה בחודשיים אלו, שהרי בין כך הוא לא היה משכיר את הדירה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שסג סעיף י.ועיין בקצות שם סק"ו.