עובד בלילה אם מותר לשמש ביום

שלום לכבוד הרב!
אני ובעלי נשואים טריים, ב״ה רציתי לשאול, אם במידה והוא עובד לילה האם מותר לשמש בבוקר או בצהריים?
הבנתי שעדיף שלא, אך פשוט לא יוצא לנו לראות וליהיות אחד עם השניה.
אשמח לתשובה בהקדם, תודה לכבוד הרב!

תשובה:

שלום רב.

אם הוא עובד בלילה באופן קבוע, ניתן להאפיל את החדר לגמרי על ידי הורדת כל התריסים וסגירת הדלת, ובאופן זה מותר לשמש. במידה והוא עובד בלילה רק לעיתים, לא כדאי להזדקק להיתר זה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רמ סעי' יא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עפ"י הקבלה מאד לא טוב שילד יולד כתוצאה מתשמיש ביום, לכן לפחות במצב שאפשר להכנס להריון, חשוב דווקא בלילה,ועוד הרבה יותר טוב אחרי חצות לילה, אך כל הנ"ל כדאי, בתנאי שלא יבוא לאיסור אם ימתינו..