חלוקת ירושה כשיש ילדים משתי אמהות

האב נישא פעמיים.
2 נשותיו נפטרו.
ילדי האישה השניה החלו בפעילות לצו ירושה מבלי לעדכן את בית המשפט שגם לאם הראשונה היו ילדים.
מה הדין/חוק לגבי פעולה שכזו.
אציין כי לילדי האישה השניה ידועים פרטי ילדי האישה הראשנה ולמעשה הם בקשר.

תשובה:

שלום רב.

אין כל הבל לגבי דיני ירושה בין ילדי האשה הראשונה לילדי האשה השניה.

כמובן עדיף לדון בבית הדין במקרים אלו, ולהמנע מאיסורים דאורייתא. אולם אם אין אפשרות כזו, אתם יכולים לפנות לבית הדין לקבל היתר ערכאות, ולדון איתם בערכאות.