השתתפות אבל במסיבת חנוכה / אם רשאי לאכול עם אשתו במסעדה

בס"ד
אני בשנת אבל על אבא.
הבן שלי שכר דירה לפני 3 חודשים והוא מעונין לעשות חנוכת הבית החג החנוכה.
האוכל להשתתף או לא?
האם אפשר להשתתף בארוחה משפחתית מורחבת בחג החנוכה?
האם אפשר ללכת למסעדה יחד עם אשתי?

תשובה:

שלום רב.

על השתתפות אבל במסיבת חנוכה נחלקו הדעות, והמיקל בכך יש לו על מי לסמוך, בפרט כאשר מצטרפת לכך שמחת חנוכת הבית שיש שהקילו לאבל להשתתף בה בארץ ישראל בפרט.

אין כל איסור ללכת למסעדה בשנת אבל, האיסור הוא רק על מסיבת מרעים ולא על סעודה בחיק המשפחה המצומצמת, גם כאשר הסעודה עצמה חגיגית ומוגשים בה מאכלים ערבים.

מקורות:

על השתתפות אבל במסיבת חנוכה ראה כאן. על השתתפות אבל בשמחת חנוכת הבית ראה גליון מהרש"א יו"ד סי' שצא, אולם בשו"ת אגרות משה יו"ד ח"ג סי' קסא מחמיר.