זמן הדלקת נר חנוכה לנוהגים כשולחן ערוך

למנהג שמדליקים מצאת הכוכבים: איך יכול להיות שעושים העברה משיטה לשיטה לוקחים את מרן שפסק שצאת הכוכבים היא כר"ת 'ומלבישים' על צאת הכוכבים שלנו כגאונים? האם יש לדבר סמך בראשונים? תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

למעשה אין קשר בין הנידונים. בענין המחלוקת הנקודתית בענין חנוכה האם מדליקים בשקיעת החמה או בצאת הכוכבים נהגו רבים כדעת השו"ע שפסק כדברי הטור סי' תרעב שזמנה בצאת הכוכבים וכפשטות לשון הברייתא במסכת שבת כא ע"ב, ולענין עצם קביעת זמן צאת הכוכבים נהגו בכל הדורות בארץ ישראל כמנהג הגאונים. זה שאתה פוסק בדבר אחד  כדעת השו"ע אינו מחייב כלל להכריע כמותו במנחלוקת אחרת.

מקורות:

על כך שהמנהג בארץ ישראל היה תמיד כשיטת הגאונים, ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני גרה בירושלים וספרדיה. מהי השעה המדויקת שעלי להדליק נרות חנוכה ומהי השעה שלי להדליק נרות שבת ביום שישי 29/11/2013 . תודה רבה

  2. אם אינך מתפללת ערבית, עליך להדליק נרות חנוכה בימי החול בשעה 5:00. בערב שבת, יש להדליק נרות חנוכה בשעה 4:15 או אפילו מעט קודם, כדי לסיים את הדלקת נרות השבת לכתחילה ב 4:19 דקות.