האם מותר לצאת בשבת במקום שאין עירוב עם דבר המיועד למניעת כאב?

שלום
יש לי כאב ברגל והרופא המליץ לשים איזה גומי הנועד להפריד בין האצבעות ועי"ז מסתלק הכאב, הגומי הזה אינו קשור ולא דבוק כלל לאצבעות ולא לרגל רק מוחזק ע"י האצבעות עצמם וע"י הגרביים, האם מותר לצאת איתו בשבת כיון שהוא מיועד להסרת כאב או לא. תודה.

תשובה:

שלום רב.

כל דבר המשמש את הגוף לצורך הסרת כאב וכיוצא בזה, בטל לגוף ומותר לצאת בו בשבת. משום כך התירו הפוסקים לצאת עם מתקן לישור גב, מתלה לקביעת מצבה של יד שננקעה וכיוצא בזה, ואף בענינינו הוא כך. כיון שגומי זה נצרך לך למניעת הכאב, מותר לצאת בו בשבת גם במקום שאין בו עירוב.

מקורות:

ראה ס' ארחות שבת ח"ג פרק כח סעי' קלב -קלה.